Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Elevii de la ”Doamna Stanca” au învățat despre prevenirea consumului de droguri și, cu un drum, despre meseria de polițist
Poliția Satu Mare  - Miercuri, 25 Octombrie 2023

Luna octombrie a adus elevilor de la Colegiul Național ”Doamna Stanca” din Satu Mare șansa de a descoperi meserii interesante din domeniul forțelor de ordine. Și pentru că profesia de polițist este printre cele mai admirate și visate de către cei tineri, invitații  s-au numărat chiar din rândul acestora.

Data de 25 octombrie a fost dedicată profesiei de polițist și a avut ca invitați reprezentanți din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, Biroului Rutier Satu Mare și Biroului Ordine Publică Satu Mare, care au prezentat informații despre această meserie.

Mulți dintre elevi visează să devină oameni ai legii, să poarte uniformă. Informațiile transmise copiilor în acest context au abordat condițiile esențiale ce trebuie îndeplinite pentru a ajunge să practice aceste meserii: să aibă un comportament ireproșabil; să fie absolvenți, cel puțin de liceu, examenul de bacalaureat reprezentând un prim pas în carieră; să susțină testarea psihologică, probele medicale și evaluarea aptitudinilor fizice etc.

Activitatea a beneficiat de prezența a peste 150 de elevi, cei interesați primind la final pliante informative concepute în acest sens.

Cu această ocazie, polițiștii au organizat un nou eveniment în cadrul proiectului local informativ – preventiv SEMN CĂ TU ÎNSEMNI!

Într-o atmosferă nonformală, cadrele didactice și elevii colegiului au fost informați cu privire la cauzele consumului de droguri, semnele care pot fi identificate aferente consumului, măsurile preventive, dar și de intervenție care pot fi luate de către cadre didactice precum și despre legislația care reglementează domeniului traficului și consumului de substanțe interzise.

S-au purtat discuții libere, s-au prezentat studii de caz, s-a răspuns la întrebări, s-au clarificat aspectele insuficient înțelese și, mai ales, s-au demitizat anumite concepții, mentalități vechi și încetățenite în mintea umană ca fiind reale, corecte – mituri străvechi despre consumul și traficul de substanțe interzise.

S-au adus în prim plan și reglementările legislative aferente campaniei naționale de informare, cu noile prevederi legislative adoptate în iulie 2023.

În contextul actual,  trioul FAMILIE – ȘCOALĂ – AUTORITĂȚI trebuie să funcționeze la cote maxime pentru realizarea unui deziderat comun - siguranța elevilor și creșterea nivelului de siguranță în școli. Este momentul în care, toți trebuie să facem front comun pentru semnalarea, cât mai rapid posibil, a tuturor situațiilor care pun în pericol siguranța în mediu școlar. Este nevoie de o implicare activă a cadrelor didactice, părinților, a polițiștilor pentru reducerea situațiilor de risc, conștientizarea pericolelor și prevenirea și combaterea consumului și traficului de droguri și alte substanțe periculoase.

1244 vizite
Distribuie pe